Solmag 500 g MSM kristalpoeder

30.80

NuTraMSM – Bio organische actieve zwavel is de meest zuivere MSM die beschikbaar is. Voor zowel inname als in bad.

Beschrijving

NuTraMSM – Bio organische actieve zwavel, de meest zuivere vorm van MSM (heilzame zwavel).

MSM kristalpoeder van SolMag bestaat uit NuTraMSM – Bio organische actieve zwavel, dit is is de meest zuivere vorm van MSM die beschikbaar is.

Zwavel wordt al eeuwen lang therapeutisch toegepast. Al eeuwen geleden claimde men dat zwavelbaden een heilzame werking had op het bewegingsapparaat zoals artrose, artritis, reuma en pijnklachten. In kuuroorden op het Griekse schiereiland Methana kon men al 50 jaar voor Christus baden in zwavelrijke geneeskrachtige bronnen, meestal van vulkanische oorsprong. Vandaag wordt deze therapie nog steeds toegepast in vele kuuroorden over de hele wereld.

MSM kristalpoeder is de beste biologische beschikbare vorm van zwavel.
Zwavel speelt een uitermate belangrijke rol in de omzetting van aminozuren, enzymen, eiwitten en hormonen.
Het eiwit collageen, welke verantwoordelijk is voor ons bindweefsel (stevige huid) en kraakbeen bestaat uit een belangrijk deel uit zwavel.
De hoeveelheid zwavel in het lichaam gaat sterk achteruit naarmate we ouder worden. Omdat zwavel bij zoveel lichaamsprocessen betrokken is gaat het functioneren minder goed. Hierdoor kunnen degeneratieverschijnselen ontstaan die op den duur uw gezondheid sterk kan beïnvloeden.

MSM kristalpoeder heeft zeer goede eigenschappen voor huid en haar en word daarom ook gezien als het schoonheidsvitamine of het schoonheidsmineraal.

MSM als voedingssupplement vermindert gewrichtsontstekingen en gewrichtspijnen en stimuleert de vorming van collageen en bindweefsel. Sterker nog: MSM bestrijdt op zodanig effectieve wijze gewrichtspijnen en aandoeningen, dat het regelmatig gebruikt wordt in de behandeling van osteoartritis (artrose), (reumatoïde) artritis, (sport)blessures en RSI (repetitive strain injuries).
De pijn- en ontstekingsremmende eigenschappen van MSM hebben ertoe geleidt dat het gezien wordt als de beste ontstekingsremmer die zonder recept verkrijgen is.

VOOR IN BAD:
Voor optimaal resultaat voeg MSM Kristalpoeder toe aan een bad of voetbad met Ré-genesis badkristallen. Gebruik voor een voetbad 10-15 gram MSM kristalpoeder (voetbad van ca. 4 liter warm water) en in een ligbad ca. 50 – 100 gram MSM kristalpoeder.

ORAAL GEBRUIK:

Volwassenen:  tweemaal daags 1-2 gram opgelost in wat water of een andere vloeistof, of zoals aanbevolen. Voor snelle opname verdient het aanbeveling de vloeistof op een lege maag dan wel vóór de maaltijd in te nemen.

Kinderen: omrekenen naar lichaamsgewicht.
Tip: Het gebruik langzaam opbouwen tot het gewenste niveau!

BEWAARVOORSCHRIFT: Tot houdbaarheidsdatum op een koele, donkere, droge plaats en buiten bereik van kinderen

BELANGRIJK: MSM staat bekend als een van de veiligste stoffen op aarde, ongeveer net zo veilig al water. Bij sommige mensen kan MSM echter een mild bloedverdunnend effect hebben. Dit is op zich niets bijzonders, ook voedsel kan de dikte van het bloed beïnvloeden. Mensen die bloedverdunners slikken wordt daarom aangeraden aan hun arts te melden dat ze MSM gebruiken. In overleg met de arts kan de dosering bloedverdunners wellicht worden verlaagd.

Wil je meer weten over de hoogte kwaliteit MSM google dan naar NuTraMSM.

Synergisten
MSM kristalpoeder werkt bijzonder goed wanneer het met andere gewrichtssupplementen als glucosaminesulfaat gecombineerd wordt. Ook is het goed te combineren met vitamine C.

Een tekort aan zwavel kan de volgende problemen veroorzaken:

  • Geen (optimaal) gezonde cellen kunnen produceren
  • Reumatische klachten, artritis, jicht, stijve spieren, zenuwontsteking
  • Droog haar en broze nagels
  • Huidaandoeningen zoals een ruwe huid, droog eczeem, acne
  • Slechte leverfunctie
  • Brandende rode oogranden en brandende ogen
  • Chronische ontsteking van de luchtwegen
  • Verzuring van het lichaam (MSM stabiliseert de pH waarde)

MSM wordt al meer dan veertig jaar bestudeerd door wetenschappers verbonden aan de Health Sciences University in Oregon in de Verenigde Staten, onder leiding van professor Stanley W. Jacob M.D. Dr Jacob heeft zijn ervaringen vastgelegd in enkele boeken: “The Miracle of MSM, the Natural Solution for Pain”(1999) en “MSM, the definite guide” (2003).

Zwavel behoort (met calcium, magnesium, kalium, natrium, fosfor) tot de macromineralen die het lichaam dagelijks in grotere hoeveelheden nodig heeft. Desondanks is het nog één van de meest onderschatte mineralen. Er bestaat bijvoorbeeld nog steeds geen ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) voor zwavel. Zwavel is essentieel voor een groot aantal lichaamsfuncties. Het is een onderdeel van belangrijke aminozuren en vrijwel alle eiwitten.

Bijvoorbeeld de synthese van collageen, essentieel voor de structuur van bindweefsel (huid) en kraakbeen, is sterk afhankelijk van voldoende zwavel. Zwavel verzorgt de disulfidebruggen, die voor structuur en elasticiteit zorgen. Bij tekorten worden de weefsels minder flexibel, met als gevolg: verstijving van spieren, de vorming van rimpels in de huid en de afname van de elasticiteit van weefsels. Ook is zwavel essentieel bij vele ontgiftingsprocessen in het lichaam. Het is onderdeel van cysteïne, het bepalende aminozuur in glutathion.

Neem contact met ons op:
HEB JE VRAGEN OVER MAGNESIUM DAN KUN JE BELLEN OP DINSDAG T/M DONDERDAG TUSSEN 13:30 EN 16:30 UUR.
TELEFOON: + 31 (0) 320 419 822

Sluit Menu
×

Winkelmand